2020-03-31  


Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna. Visit Roslagen har 160 ägare från hela Roslagen.
Besök hemsidan »


Alunda Företagarförening är en intresseförening för alla företagare i Alundabygden. Alla företag är välkomna som medlemmar! Ta kontakt med företagarföreningen om du har tankar och idéer på att etablera företag i Alunda.
Besök hemsidan »


I trädgården finns urnor tillverkade av Alunda Järngjuteri AB.
Besök hemsidan »Här finns urnor tillverkade av Alunda Järngjuteri AB.
Besök hemsidan »

 
På Kiplingebergs Gods finns urnor tillverkade av Alunda Järngjuteri AB.

Kingstreet är cateringföretaget för dig som uppskattar modern och genomarbetad mat, där råvarornas kvalitet och ursprung är lika viktigt som smakerna och synintrycket.
Besök hemsidan »  
 

Välkommen till Alunda järngjuteri!
Alunda Järngjuteri har en 70 årig industrihistoria som byggdes upp efter brinnande krig. När kanonerna tystnat fanns en ny tro på framtiden. Här mitt i hjärtat av vallonbruken i Uppland bedriver vi ett småskaligt hantverk. Återvinning av gjutjärn, enkla metoder och en bra kupolugn är grunderna i vår tillverkning. Att få leva och verka på den Uppländska landsbygden i Norra Roslagen innebär för oss livskvalitet och en lokal gemenskap.
 
Alunda Järngjuteri har ett stort urval av gjutjärnsurnor att inreda din trädgård med, allt från återskapat 1700-tal till morgondagens klassiker av egen form och idé. I Carl von Linnés bouppteckning nämns de trädgårdsurnor av gjutjärn som vi återskapat så likt originalet som möjligt. 
 
Vi erbjuder Dig en lösning i allt från byggnadsvård till en "Gå bort present". Känn din historia och gör Dig till ägare av vackra hållbara föremål av ett tidlöst material, Gjutjärn.
   
Välkommen att göra en utflykt där du kan följa vår produktion från sandform till färdig produkt.
 
 
Hälsar Mia med Gjutare i Alunda.